Z a k lj u č c i

s okruglog stola, održanog  30. lipnja 2015. godine u Zagrebu, u sklopu projekta „Razvoj plus“ kontinuirani razvoj kompetencija za unapređenje socijalnog dijaloga

Više...

Ravnateljica održala sastanak sa koordinatoricom Ženske sobe - Centra za seksualna prava dr.sc. Majom Mamulom

Ravnateljica Ureda mr.sc. Štimac Radin održala je u srijedu, 1. srpnja sastanak sa dr.sc. Majom Mamulom, koordinatoricom Ženske sobe - Centra za seksualna prava, jednom od partnerskih organizacija u provedbi EU PROGRESS projekta „Moj glas protiv nasilja“. Sastanak je održan povodom organizacijskih priprema Međunarodne konferencije o sustavu javnih politika i podrške za žrtve seksualnog nasilja, koja će se 23. listopada ove godine održati u Hrvatskom saboru, u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova, Ženske sobe- Centra za seksualna prava i CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, također partnerske organizacije na ovom projektu, te pokroviteljem Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Više...

EIGE objavljuje Indeks ravnopravnosti spolova za 2015.: Neznatna poboljšanja u području ravnopravnosti spolova

Kako pokazuje Indeks ravnopravnosti spolova za 2015. koji je objavio Europski institut za ravnopravnost spolova (EIGE), Europska unija je od 2005. stigla tek na pola puta prema postizanju ravnopravnosti spolova. Dvije godine nakon objavljivanja Indeksa ravnopravnosti spolova 2013., EIGE je izradio vremenski niz Indeksa koji uključuje 2005., 2010. i 2012.

Više...

Ravnateljica na VII. seminaru za koordinatorice za žene u športu

Komisija za žene u športu Hrvatskog olimpijskog odbora i Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije organizirali su VII. seminar za koordinatorice za žene u športu pod nazivom: Područje športa kao sigurno mjesto za žene i djevojke u Bjelovaru, 9. lipnja 2015. godine u Hotelu „Central“. Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održala je izlaganje vezano za "Iskustva primjene mjera za poboljšanje statusa žena u športu iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje 2011.-2015. godine", "Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja" te "Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji".

Više...

Ususret Povorci Ponosa Zagreb Pride 2015.

U danima prije Povorke ponosa Zagreb Pride 2015. održava se "Tjedan ponosa" od 8. do 13. lipnja 2015. godine koji uključuje niz događanja kao što su filmske projekcije, okrugli stol „Mame u Mami“ te tribine i diskusije, dok će se sama Povorka ponosa Zagreb Pride 2015. održati 13. lipnja 2015., a početi će okupljanjem u 15.00h na Trgu Marka Marulića.

Više...

Održana VII. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova u Splitu je 29. svibnja 2015. godine održana VII. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova na temu suzbijanja nasilja nad ženama. Sastanak je bio jedna od aktivnosti projekta „Moj glas protiv nasilja“, odobrenog za financiranje u okviru natječaja „Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama" Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost - PROGRESS Europske komisije.

Više...

Ravnateljica na konferenciji mreže za ravnopravnost spolova u europskim gradovima FemCities

Mreža za ravnopravnost spolova u europskim gradovima (FemCities) organizira konferenciju na temu Utjecaji ekonomske krize na zapošljavanje žena u europskim gradovima: Sličnosti i razlike. Smjernice za gradove, u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2015. na kojoj će ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati pozdravni govor.

Više...

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
u URED ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE
1.  Stručni/a suradnik/ca – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri (3) mjeseca

 

 

Više...

Ravnateljica na promociji filma "Živim život bez nasilja"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je sa suradnicama na svečanoj promociji igrano-dokumentarnog filma "Živim život bez nasilja" koja je održana danas u kinu Europa. Film je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima.

Više...

Ravnateljica na obilježavanju svjetskog dana poduzetnica

Svjetski dan poduzetnica obilježio se u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodjelom priznanja za najbolju poduzetnicu, za socijalno poduzetništvo te najbolju menadžericu. Skup se održao u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, pod visokim pokroviteljstvon predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 80

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.