Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

ravnateljica na 14. sastanku Stručnog foruma EIGE-a i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova sudjeluje na 14. sastanku Stručnog foruma Europskog instituta za ravnopravnost spolova i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a koji će se održati 12. i 13. studenog 2014. u Bruxellesu.

Više...

Ravnateljica na regionalnom sastanku Peking+20 UN-a

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na regionalnom preglednom sastanku o provedbi Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje (Peking+20) pod nazivom „Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojaka za održivi razvoj na području Europe“ koji se u organizaciji UN-ove Gospodarske komisije za Europu (UNECE) i UN Women održava u Ženevi, 6. i 7. studenog 2014. godine. Regionalni sastanak održava se uoči  20. obljetnice od donošenja Pekinške Deklaracije i Platforme za djelovanje koje će se na globalnoj razini obilježiti 2015. godine na 59. sjednici Komisije za status žena UN-a u New Yorku.

Više...

Sastanak stručnjaka/kinja na temu „Žene i moć i donošenje odluka“ u organizaciji EIGE-a

U sjedištu Europskog instituta za ravnopravnost spolova u Vilniusu je 28.-29. listopada 2014. održan sastanak stručnjaka i stručnjakinja na temu „Žene i moć i donošenje odluka“, na kojemu je sudjelovala i pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Ina Volmut. Sastanak je održan u kontekstu priprema Europskog instituta za ravnopravnost spolova za izradu izvještaja Luksemburškom predsjedavanjem Vijećem EU o provedbi Pekinške platforme za djelovanje u Europskoj uniji na temu sudjelovanja žena u procesima odlučivanja i moći.

Više...

Održana međunarodna konferencija „Rodna ravnopravnost u Europi: nedovršen posao? - Pregled 20 godina nakon Pekinške platforme za djelovanje“

U okviru talijanskog predsjedanja Vijećem EU 23. i 24. listopada ove godine održana je konferencija visoke razine u okviru aktivnosti kojima se obilježava dvadeset godina usvajanja Pekinške platforme za djelovanje pod nazivom „Rodna ravnopravnost u Europi: nedovršen posao? - Pregled 20 godina nakon Pekinške platforme za djelovanje“.

Više...

Predsjednik: Pozivam Hrvatski sabor na ratifikaciju Konvencije o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama

„Nadam se da će Konvencija Vijeća Europe o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja biti uskoro ratificirana i u Hrvatskom saboru. Ne vidim opravdan razlog zašto Hrvatska to još nije učinila“, istaknuo je predsjednik Republike Ivo Josipović na početku konferencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Centar za žene žrtve rata – ROSA, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizirao je međunarodnu konferenciju u Hrvatskom saboru na kojoj je istaknuta potreba što skorije ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koju je Republika Hrvatska potpisala još 22. siječnja 2013.g., čime je postala 27. potpisnica ove Konvencije.

Više...

Hoće li Europski parlament potvrditi novu Europsku komisiju Jean-Claude Junckera?

U srijedu, 22. listopada, Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, političkim će klubovima u Europskom parlamentu predstaviti svoj tim od 27 povjerenika/ca, program i prioritete rada za naredno razdoblje od pet godina. U podne će, nakon izjava vođa političkih klubova uslijediti glasovanja o rezoluciji kojom se zaokružuje ocjenjivanje kandidata, a postupak će završiti glasovanjem o prihvaćanju novog sastava Europske komisije.

Više...

Istanbulska konvencija osvojila nagradu Vision Award

14. listopada 2014. godine World Future Council, Interparlamentarna unija i UN Women dodijelili su nagradu Vision Award Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, popularno nazvanoj Istanbulskoj konvenciji.

Više...

Konferencija o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Centar za žene žrtve rata - ROSA, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora, organizira međunarodnu konferenciju posvećenu Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja će se održati u utorak, 21. listopada 2014. godine u dvorani Josipa Šokčevića u 10.00 sati.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 75

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.