Ravnateljica na promociji filma "Živim život bez nasilja"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je sa suradnicama na svečanoj promociji igrano-dokumentarnog filma "Živim život bez nasilja" koja je održana danas u kinu Europa. Film je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima.

Više...

Ravnateljica na obilježavanju svjetskog dana poduzetnica

Svjetski dan poduzetnica obilježio se u Hrvatskoj gospodarskoj komori dodjelom priznanja za najbolju poduzetnicu, za socijalno poduzetništvo te najbolju menadžericu. Skup se održao u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, pod visokim pokroviteljstvon predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Više...

EU nagrada za inovatorice

Europska komisija je uspostavila nagradu „Žene inovatorice“ kojom se želi podići svijest javnosti o mogućnostima i prilikama žena u inovacijskom poduzetništvu i ohrabriti ih kako bi iskoristile poslovne mogućnosti koje nude njihovi istraživački projekti te kako bi postale poduzetnice. Isto tako, žele se ohrabriti poduzetnice kako bi postale inovatorice.
Više...

Publikacija "Sudska praksa Europskog suda za ljudska prava u odnosu na diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta".

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja Vijeće Europe tiskalo je publikaciju "Sudska praksa Europskog suda za ljudska prava u odnosu na diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta".

 

Više...

Održan prvi sastanak Odbora država Stranaka Istanbulske konvencije

Odbor država Stranaka Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - Istanbulske konvencije održao je svoj prvi sastanak 4. svibnja ove godine u Strasbourgu.

Više...

Ravnateljica na regionalnoj konferenciji „Politički aktivizam žena u Crnoj Gori – regionalna iskustva"

U organizaciji Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, regionalni ured u Beogradu, u petak 15. svibnja 2015. u Podgorici će se održati regionalna konferencija „Politički aktivizam žena u Crnoj Gori – regionalna iskustva”, na kojoj će ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati izlaganje i predstaviti hrvatska iskustva u okviru panela "Žene u politici: partije i politička participacija".

Više...

Ravnateljica na radionici o ulozi jedinica lokalne i područne samouprave u jačanju poduzetništva žena

Danas je održana radionica o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u jačanju poduzetništva žena u suradnji Ministarstva poduzetništva i obrta te GTF – Inicijative za održivi rast. Radionicu su otvorile Mary Ann Rukavina Cipetić, direktorica GTF – Inicijative za održivi rast, mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH te Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.

Više...

Ravnateljica priMILA predstavnike/ce EIGE-a i MINPO-a

Mr.sc. Helena Štimac Radin primila je danas gđu Therese Murphy i g. Maurizia Moscu iz Europskog instituta za ravnopravnost spolova te predstavnice Ministarstva poduzetništva i obrta gđu Zdenku Lončar, pomoćnicu ministra i gđu Boženu Gajica Uzelac, voditeljicu Službe za poduzetničku infrastrukturu. Sastanak je organiziran uoči održavanja Radionice o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u jačanju poduzetništva žena koja će se u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta i Inicijative za održivi rast – GTF održati sutra.

Više...

Ravnateljica primila predstavnice Zagreb Pridea

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja ravnateljica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin primila je danas predstavnice Udruženja Zagreb Pride Cvijetu Sentu i Zvonku Barbir.

Više...

Ravnateljica na kulturnoj manifestaciji „Bogatstvo različitosti"

U organizaciji Društva albanskih umjetnika Hrvatske - DEA, povodom prve obljetnice osnutka, danas će se s početkom u 19 sati u Hrvatskoj kući „Materina priča“, Preradovićeva 31 u Zagrebu održati kulturna manifestacija pod nazivom „Bogatstvo različitosti“ na kojoj će ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati izlaganje na temu „Položaj žena u kulturi i umjetnosti“.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 79

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.