Izjave ravnateljice povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama dala je izjave sljedećim radijskim postajama:

Više...

Priopćenje za javnost UN-a u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Specijalna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama, Dubravka Šimonović u svojoj izjavi poziva države na osnivanje Femicid Watch-a ili tijela za motrenje rodno uvjetovanog ubijanja žena. Govoreći uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog 2015, gđa. Šimonović je naglasila da se države moraju obvezati na nultu stopu tolerancije za rodno motivirano ubijanje žena.

Više...

Europska komisija - Zajednička izjava o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga 2015.

Bruxelles, 24 studeni 2015

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama istupamo zajedno kako bi se okončalo nasilje nad ženama i djevojčicama. Federica Mogherini, visoka predstavnica Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Komisije, Věra Jourová, povjerenica za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova, Neven Mimica, povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj i Christos Stylianides, povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, dali su sljedeću izjavu:

Više...

RAVNATELJICA PREDSTAVILA PUBLIKACIJU O ZAŠTITI ŽENA OD NASILJA

Prigodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog, ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin predstavila je danas u Europskom domu publikaciju o zaštiti žena od nasilja Europskog instituta za ravnopravnost spolova te rezultate dvogodišnjeg projekta „Moj glas protiv nasilja“, čiji je nositelj Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Više...

Ravnateljica Ureda dala izjavu za "Dobro jutro, Hrvatska"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama ravnateljica Ureda, mr.sc. Helena Štimac Radin dala je izjavu za ranojutarnje javljanje uživo u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“. Ured je tom prigodom organizirao predstavljanje publikacije Europskog instituta za ravnopravnost spolova „Pregled provedbe Pekinške platforme za djelovanje u državama članicama EU-a: Nasilje nad ženama - podrška žrtvama: Glavni nalazi“.

Više...

Predstavljanje publikacije EIGE-a i rezultata projekta "Moj glas protiv nasilja"

S osobitim zadovoljstvom Vas pozivamo da povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama sudjelujete na predstavljanju hrvatskog prijevoda publikacije EIGE-a „Pregled provedbe Pekinške platforme za djelovanje u državama članicama EU-a: Nasilje nad ženama - podrška žrtvama: Glavni nalazi“ i predstavljanju rezultata projekta „Moj glas protiv nasilja" sufinanciranog od Programa EU za zapošljavanje i socijalnu solidarnost "PROGRESS" koje će se u suradnji s Europskim pokretom Hrvatska održati 24. studenog 2015. godine u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/1, dvorana Bruxelles, s početkom u 11:00 sati.

Više...

CITYLIGHT i B2 PLAKATI „MOJ GLAS PROTIV NASILJA“

Povodom obilježavanja 25. studenog, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a u okviru projekta ˝Moj glas protiv nasilja˝, koji se provodi uz potporu Europske unije, Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske zakupio je površine za citylight i B2 plakate u gradu Zagrebu, kako bi informirao javnost o samom projektu ˝Moj glas protiv nasilja˝ i o nužnosti nulte tolerancije na nasilje nad ženama i djevojčicama te nasilje u obitelji.

Više...

Raspisan natječaj za nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti 2016.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske desetu godinu za redom objavljuju natječaj za program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim  se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice.

Više...

Ravnateljica na sastanku Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na sastanku Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe (GEC) koji se održava 18.-20. studenog 2015. godine u Strasbourgu.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 84

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.