Nagradni natječaj za stripove i crteže

RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA: RECITE TO STRIPOM!

Žene UN-a zajedno s Europskom komisijom, belgijskom Organizacijom za razvojnu suradnju i Regionalnim informacijskim centrom Ujedinjenih naroda (UNRIC) priređuju nagradni natječaj za stripove i crteže o ravnopravnosti spolova. Rok za podnošenje radova je 20. travnja 2015.

Više...

Otvorenje izložbe DIZAJNERICE 1930-1980: Kontekst, produkcija i utjecaji (26. 2. – 19. 3. 2015.)

U četvrtak 26. 2. 2015. u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba DIZAJNERICE 1930- 1980: KONTEKST, PRODUKCIJA I UTJECAJI kojom se predstavlja istoimeni istraživački projekt o ženskoj povijesti dizajna autorica Maše Poljanec i Maje Kolar sa suradnicima.

Više...

Ravnateljica prezentirala priručnik "Uvođenje rodno osjetljiva proračuna: provedba u praksi"

Ravnateljica Ureda održala je prezentaciju priručnika Vijeća Europe "Uvođenje rodno osjetljiva proračuna: provedba u praksi" koja se u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije održala 16. veljače 2015. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Istarske županije u Puli (Flanatička 29). Na prezentaciji su sudjelovali članice i članovi županijskog i gradskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Više...

ZAJEDNIČKA IZJAVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV GENITALNOG SAKAĆENJA

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku/potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini, povjerenica EU za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Vĕra Jourová i povjerenik EU za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica izdali su zajedničku Izjavu povodom Međunarodnog dana borbe protiv genitalnog sakaćenja, 6. veljače 2015. godine. U njoj su pozvali građane/ke na nultu stopu tolerancije na ovu štetnu praksu, ne samo na ovaj dan, već i tijekom cijele godine, diljem Europske unije i cijelog svijeta.

Više...

Izvješće o implementaciji Strategije za ravnopravnost spolova VE 2014.-2017. U 2014. godini

Vijeće Europe objavilo je Izvješće o implementaciji Strategije za ravnopravnost spolova 2014.-2017. u 2014. godini koje uključuje pregled napretka u provedbi pet strateških ciljeva Strategije, postignute rezultate, kao i izazove i prilike. Ured za ravnopravnost spolova preveo je na hrvatski jezik, tiskao te organizirao predstavljanje Strategije, što je istaknuto kao primjer dobre prakse u promicanju politika i standarda Vijeća Europe.

Više...

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

Preporuka Odbora ministara VE državama članicama o rodno osviještenoj politici u sportu

Odbor ministara Vijeće Europe usvojio je 21. siječnja 2015. godine Preporuku državama članicama o rodno osviještenoj politici u sportu.

Više...

Ravnateljica na sastanku skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike EK

U okviru latvijskog predsjedanja Vijećem EU ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na sastanku Skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije koji se održao u Rigi 22. i 23. siječnja 2015.

Više...

Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini

Vijeće europskih općina i regija (CEMR) u suradnji sa ICF GHK Consulting i Basque County University provodi Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, a pridružila mu se i Hrvatska zajednica županija. Nacionalnom koordinatoricom za provedbu projekta u rujnu 2014. godine imenovana je Renata Skoko, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i opće poslove u Varaždinskoj županiji.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 77

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.