Ravnateljica na tematskoj sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije održat će se tematska sjednica povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u srijedu 24. rujna 2014. godine, U 13 sati u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, Nemčićeva 5, Koprivnica. Mr.sc. Helena Štimac Radin održat će izlaganje na temu Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji – Istanbulska konvencija.

Više...

Povodom obilježavanja 22. rujna – Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske organizirao je predstavljanje "Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji" i "Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja" u izdanju Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine, s početkom u 11:00 sati, u Hotelu Dubrovnik, Zagreb.

Više...

Ravnateljica na sastanku Skupine visoke za razine za uvođenje rodno osviještene politike u sva područja društvenog života

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na sastanku Skupine visoke za razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije (HLG on Gender Mainstreaming), koja se u okviru Talijanskog predsjedanja Vijećem EU održava u Rimu 18.-19. rujna.

Više...

VLADA DONIJELA PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU SEKSUALNOG NASILJA

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je 181. sjednici održanoj danas, 4. rujna, na prijedlog Ureda za ravnopravnost spolova donijela ažurirani Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Više...

ZAKLJUČCI VIJEĆA EU O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA U SPORTU

Vijeće Europske unije je donijelo Zaključke o ravnopravnosti spolova u sportu kojima se poziva na zajedničku akciju i ulaganje napora na nacionalnim i lokalnim razinama s ciljem suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja u sportu, osiguranja dostupnosti upravljačkih pozicija u sportu za oba spola, te ulaganja daljnjih napora u obrazovne aktivnosti u okviru bavljenja sportom, kako bi se eliminirani rodni stereotipi i kako bi u području sporta zaživjelo načelo rodne ravnopravnosti.

Više...

VIJEĆE EUROPE PREDSTAVILO PUBLIKACIJU ˝RAVNOPRAVNOST SPOLOVA I MEDIJI NA NACIONALNOJ RAZINI – ZBIRKA PRIMJERA DOBRE PRAKSE˝

Vijeće Europe ovog je mjeseca predstavilo tiskano i online izdanje publikacije “Gender Equality and the media at national level – compilation of good practices for member states”.

Više...

Istanbulska konvencija stupila na snagu 1. kolovoza 2014.

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, popularno nazvana Istanbulska konvencija, stupila je na snagu 1. kolovoza 2014. godine. Konvencija stupa na snagu nakon što je ratificira, prihvati ili odobri 10 država, od kojih su barem 8 članice Vijeća Europe.

Više...

ISTRAŽIVANJE O SAMOPROCJENI RODNE OSJETLJIVOSTI POLICIJSKE PRAKSE

U Ministarstvu unutarnjih poslova u prosincu 2013. i siječnju 2014. godine provedeno je istraživanje „Samoprocjena rodne osjetljivosti policijske prakse“, a izvješće o provedenom istraživanju, autorice Ive Balgač, članice Radne skupine MUP-a za ravnopravnost spolova, objavljeno je u lipnju 2014. godine na web stranci MUP-a.

Više...

TALIJANSKO PREDSJEDANJE VIJEĆEM EUROPSKE UNIJE

Nakon Grčke, polugodišnje predsjedanje Vijećem Europske unije od 1. srpnja preuzela je Republika Italija. Strateški okvir talijanskog predsjedanja EU definiraju tri osnovne odrednice, a to su nastavak gospodarskog rasta, daljnji napredak na području demokracije, prava i slobode te vanjska politika EU.

Više...

6. Kongres žena u Varšavi

U Varšavi je od 9. do 10. svibnja 2014. godine održan 6. Kongres žena "Equality in Business".

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 73

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.