Ravnateljica na sastanku Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti za žene i muškarce Europske komisije

U organizaciji Europske komisije 27. studenog 2014. godine u Bruxelles-u će se održati 44. sastanak Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti za žene i muškarce na kojem će sudjelovati mr.sc. Helena Štimac Radin.

Više...

Zajednička izjava povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga 2014.

Bruxelles, 24. studenoga 2014.

Federica Mogherini, visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije, Vĕra Jourová, povjerenica za pravdu, potrošače i ravnopravnost spolova, te Neven Mimica, povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, dali su sljedeću izjavu:

Više...

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

ravnateljica na 14. sastanku Stručnog foruma EIGE-a i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova sudjeluje na 14. sastanku Stručnog foruma Europskog instituta za ravnopravnost spolova i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a koji će se održati 12. i 13. studenog 2014. u Bruxellesu.

Više...

Ravnateljica na regionalnom sastanku Peking+20 UN-a

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na regionalnom preglednom sastanku o provedbi Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje (Peking+20) pod nazivom „Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojaka za održivi razvoj na području Europe“ koji se u organizaciji UN-ove Gospodarske komisije za Europu (UNECE) i UN Women održava u Ženevi, 6. i 7. studenog 2014. godine. Regionalni sastanak održava se uoči  20. obljetnice od donošenja Pekinške Deklaracije i Platforme za djelovanje koje će se na globalnoj razini obilježiti 2015. godine na 59. sjednici Komisije za status žena UN-a u New Yorku.

Više...

Sastanak stručnjaka/kinja na temu „Žene i moć i donošenje odluka“ u organizaciji EIGE-a

U sjedištu Europskog instituta za ravnopravnost spolova u Vilniusu je 28.-29. listopada 2014. održan sastanak stručnjaka i stručnjakinja na temu „Žene i moć i donošenje odluka“, na kojemu je sudjelovala i pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Ina Volmut. Sastanak je održan u kontekstu priprema Europskog instituta za ravnopravnost spolova za izradu izvještaja Luksemburškom predsjedavanjem Vijećem EU o provedbi Pekinške platforme za djelovanje u Europskoj uniji na temu sudjelovanja žena u procesima odlučivanja i moći.

Više...

Održana međunarodna konferencija „Rodna ravnopravnost u Europi: nedovršen posao? - Pregled 20 godina nakon Pekinške platforme za djelovanje“

U okviru talijanskog predsjedanja Vijećem EU 23. i 24. listopada ove godine održana je konferencija visoke razine u okviru aktivnosti kojima se obilježava dvadeset godina usvajanja Pekinške platforme za djelovanje pod nazivom „Rodna ravnopravnost u Europi: nedovršen posao? - Pregled 20 godina nakon Pekinške platforme za djelovanje“.

Više...

Predsjednik: Pozivam Hrvatski sabor na ratifikaciju Konvencije o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama

„Nadam se da će Konvencija Vijeća Europe o suzbijanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja biti uskoro ratificirana i u Hrvatskom saboru. Ne vidim opravdan razlog zašto Hrvatska to još nije učinila“, istaknuo je predsjednik Republike Ivo Josipović na početku konferencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Centar za žene žrtve rata – ROSA, u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora organizirao je međunarodnu konferenciju u Hrvatskom saboru na kojoj je istaknuta potreba što skorije ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koju je Republika Hrvatska potpisala još 22. siječnja 2013.g., čime je postala 27. potpisnica ove Konvencije.

Više...

Hoće li Europski parlament potvrditi novu Europsku komisiju Jean-Claude Junckera?

U srijedu, 22. listopada, Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, političkim će klubovima u Europskom parlamentu predstaviti svoj tim od 27 povjerenika/ca, program i prioritete rada za naredno razdoblje od pet godina. U podne će, nakon izjava vođa političkih klubova uslijediti glasovanja o rezoluciji kojom se zaokružuje ocjenjivanje kandidata, a postupak će završiti glasovanjem o prihvaćanju novog sastava Europske komisije.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 75

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.