Ravnateljica na kulturnoj manifestaciji „Bogatstvo različitosti"

U organizaciji Društva albanskih umjetnika Hrvatske - DEA, povodom prve obljetnice osnutka, danas će se s početkom u 19 sati u Hrvatskoj kući „Materina priča“, Preradovićeva 31 u Zagrebu održati kulturna manifestacija pod nazivom „Bogatstvo različitosti“ na kojoj će ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održati izlaganje na temu „Položaj žena u kulturi i umjetnosti“.

Više...

SOIH - MrežA žena s invaliditetom i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom pozvali na ratifikaciju Istanbulske konvencije

SOIH - Mreža žena s invaliditetom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u suradnji s  pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom na Skupu održanom 9. ožujka 2015. godine povodom Međunarodnog dana žena predstavili su Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) i tom prigodom usvojili Zaključak kojim pozivaju na njenu ratifikaciju.

Više...

Ravnateljica na Forumu visoke razine o budućnosti ravnopravnosti spolova u EU

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na Forumu visoke razine o budućnosti ravnopravnosti spolova u Europskoj uniji koji se 20. i 21. travnja održava u Bruxellesu u organizaciji Opće uprave za pravosuđe Europske komisije i pod pokroviteljstvom gđe Věre Jourove, povjerenice za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova.

Više...

promocija knjige Sociološki portret hrvatskih studenata

Centar za omladinska i rodna istraživanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu organizira promociju knjige SOCIOLOŠKI PORTRET HRVATSKIH STUDENATA urednice Vlaste Ilišin koja će se održati u Europskom Parlamentu u Zagrebu, Uredu za informiranje tj. Kući Europe (Augusta Cesarca 6) u srijedu 15. travnja u 11h.

Više...

RAVNATELJICA PRIMILA PRVOG TAJNIKA VELEPOSLANSTVA ITALIJE

Ravnateljica Ureda, mr.sc. Helena Štimac Radin, sastala se jučer s g. Marcom Salarisom, prvim tajnikom u Veleposlanstvu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj.

Više...

Ravnateljica primila studente i studentice novinarstva Veleučilišta VERN

Mr.sc. Helena Štimac Radin primila je danas u posjet studente i studentice novinarstva Veleučilišta VERN te ih je upoznala sa radom Ureda za ravnopravnost spolova, kao i sa strateškim i zakonodavnim okvirom za postizanje ravnopravnost spolova u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Više...

Ravnateljica na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na raspravi "Perspektiva žena u politici Republike Hrvatske" koja se u organizaciji Francuskog Veleposlanstva u Zagrebu i GTF - Inicijative za održivi rast održala u srijedu, 11. ožujka 2015. godine u Medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb.

Više...

Ravnateljica na skupu "Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je danas na Skupu Ratificirajmo Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obiteljii te je održala pozdravni govor. Skup je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena održan u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH i Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom - POSI u prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu.

Više...

Europska komisija - izjava

prvog potpredsjednika TIMMERMANSA, visoke predstavnice/potpredsjednice Mogherini, povjerenika Mimice, Avramopoulosa, Thyssena te povjerenica Stylianides i Jourove povodom Međunarodnog dana žena.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 78

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.