Preporuka Odbora ministara VE državama članicama o rodno osviještenoj politici u sportu

Odbor ministara Vijeće Europe usvojio je 21. siječnja 2015. godine Preporuku državama članicama o rodno osviještenoj politici u sportu.

Više...

Ravnateljica na sastanku skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike EK

U okviru latvijskog predsjedanja Vijećem EU ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na sastanku Skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije koji se održao u Rigi 22. i 23. siječnja 2015.

Više...

Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini

Vijeće europskih općina i regija (CEMR) u suradnji sa ICF GHK Consulting i Basque County University provodi Pilot projekt za razvoj indikatora za mjerenje implementacije Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, a pridružila mu se i Hrvatska zajednica županija. Nacionalnom koordinatoricom za provedbu projekta u rujnu 2014. godine imenovana je Renata Skoko, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i opće poslove u Varaždinskoj županiji.

Više...

Ravnateljica uputila čestitku gđi Grabar-Kitarović

Poštovana gospođo predsjednice Grabar-Kitarović,

Čestitam Vam na izboru za prvu predsjednicu Republike Hrvatske. Vaš izbor značajan je i s obzirom na činjenicu da još uvijek živimo u patrijarhalnom društvu u kojemu svega nekoliko žena u svijetu obnaša dužnost predsjednica država ili vlada.

Više...

LATVIJA PREUZELA PREDSJEDANJE VIJEĆEM EU

Početkom 2015. godine, Latvija je preuzela predsjedanje Vijećem EU (LV PRES), te je predstavila svoj šestomjesečni program rada i prioritete u djelokrugu tema za koje je zaduženo Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača (EPSCO).

Više...

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

Ravnateljica primila u posjet prof. Michelle M. Gardner-Morkert

Mr.sc. Helena Štimac Radin održala je sastanak sa prof. Michelle M. Gardner-Morkert sa Sveučilišta Concordia u Chicagu, koordinatoricom programa ženskih i rodnih studija i izvanrednom profesoricom na Sveučilištu u Zadru.

Više...

Radionica "Promicanje međunarodnih standarda u vezi tretmana zatvorenica u Jugoistočnoj Europi"

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda sudjeluje na dvodnevnoj radionici "Promicanje međunarodnih standarda u vezi tretmana zatvorenica u Jugoistočnoj Europi" koja se u organizaciji Ureda UN-a za droge i kriminal (UNODC) održava u Beču 15. i 16. prosinca 2014. godine.

Više...

Završno predstavljanje Kampanje „16 dana aktivizma“

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda održati će uvodno izlaganje na okruglom stolu koji će se povodom završnog predstavljanja Kampanje „16 dana aktivizma“ održati u petak, 12. prosinca s početkom u 10.00 sati u prostorijama Hrvatskog autokluba, Avenija Dubrovnik 44. Kampanju Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH tradicionalno provodi u partnerstvu s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH te Gradom Zagrebom.

Više...

ODRŽANA VI. KOORDINACIJA ŽUPANIJSKIH POVJERENSTAVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova danas je održana VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, na kojoj su sudjelovali predstavnici/e 15 županijskih povjerenstava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 76

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.