Radionica "Promicanje međunarodnih standarda u vezi tretmana zatvorenica u Jugoistočnoj Europi"

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda sudjeluje na dvodnevnoj radionici "Promicanje međunarodnih standarda u vezi tretmana zatvorenica u Jugoistočnoj Europi" koja se u organizaciji Ureda UN-a za droge i kriminal (UNODC) održava u Beču 15. i 16. prosinca 2014. godine.

Više...

Završno predstavljanje Kampanje „16 dana aktivizma“

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda održati će uvodno izlaganje na okruglom stolu koji će se povodom završnog predstavljanja Kampanje „16 dana aktivizma“ održati u petak, 12. prosinca s početkom u 10.00 sati u prostorijama Hrvatskog autokluba, Avenija Dubrovnik 44. Kampanju Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH tradicionalno provodi u partnerstvu s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH te Gradom Zagrebom.

Više...

ODRŽANA VI. KOORDINACIJA ŽUPANIJSKIH POVJERENSTAVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova danas je održana VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, na kojoj su sudjelovali predstavnici/e 15 županijskih povjerenstava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Više...

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja

Ured za ravnopravnost spolova tiskao je hrvatski prijevod Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u nakladi od 8000 primjeraka kao i novi Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u nakladi od 5000 primjeraka te vas pozivamo da se obratite Uredu za dostavu primjeraka ovih publikacija na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , telefon 01/ 6303 090.

VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova održat će se VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova u petak, 5. prosinca 2014. godine u Zagrebu, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Dvorana ban Frankopan, s početkom u 10 sati.

Više...

Ravnateljica na sastanku Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti za žene i muškarce Europske komisije

U organizaciji Europske komisije 27. studenog 2014. godine u Bruxelles-u će se održati 44. sastanak Savjetodavnog odbora za jednake mogućnosti za žene i muškarce na kojem će sudjelovati mr.sc. Helena Štimac Radin.

Više...

Zajednička izjava povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga 2014.

Bruxelles, 24. studenoga 2014.

Federica Mogherini, visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije, Vĕra Jourová, povjerenica za pravdu, potrošače i ravnopravnost spolova, te Neven Mimica, povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, dali su sljedeću izjavu:

Više...

ravnateljica na 14. sastanku Stručnog foruma EIGE-a i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova sudjeluje na 14. sastanku Stručnog foruma Europskog instituta za ravnopravnost spolova i 2. zajedničkom sastanku sa Upravnim odborom EIGE-a koji će se održati 12. i 13. studenog 2014. u Bruxellesu.

Više...

Ravnateljica na regionalnom sastanku Peking+20 UN-a

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na regionalnom preglednom sastanku o provedbi Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje (Peking+20) pod nazivom „Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojaka za održivi razvoj na području Europe“ koji se u organizaciji UN-ove Gospodarske komisije za Europu (UNECE) i UN Women održava u Ženevi, 6. i 7. studenog 2014. godine. Regionalni sastanak održava se uoči  20. obljetnice od donošenja Pekinške Deklaracije i Platforme za djelovanje koje će se na globalnoj razini obilježiti 2015. godine na 59. sjednici Komisije za status žena UN-a u New Yorku.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 76

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.