Ravnateljica održala konferenciju za medije: Predstavljanje Zaključnih primjedbi o Četvrtom i petom periodičnom izvješću za Hrvatsku UN odbora za uklanjanje diskriminacije žena

Na 61. zasjedanju UN Odbora za uklanjanje diskriminacije žena 15. srpnja 2015. godine u Ženevi državno je izaslanstvo koje je vodila ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin predstavilo Četvrto i peto periodično izvješće Republike Hrvatske prema članku 18. UN Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW).

Više...

Ravnateljica primila predstavnice Euro-Med Feminističke Inicijative IFE-EFI

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održala je danas sastanak sa gđom Lilian Halls-French, dopredsjednicom i gđom Borianom Jonsson, izvršnom direktoricom Euro-Med Feminističke Inicijative IFE-EFI.

Više...

Luksemburško predsjedništvo Vijeća EU-a: od 1. srpnja do 31. prosinca 2015.

Program rada luksemburškog predsjedništva zasniva se na sedam tema: poticanju ulaganja za jačanje rasta i stvaranje novih radnih mjesta; jačanju socijalne dimenzije EU-a; upravljanju migracijskim tokovima, obuhvaćajući slobodu, pravdu i sigurnost; oživljavanju jedinstvenog tržišta usmjeravanjem na digitalnu dimenziju; postavljanju konkurentnosti EU-a u globalni i transparentni okvir; promicanju održivog razvoja te jačanju nazočnosti EU-a na svjetskoj sceni.

Više...

U Ženevi predstavljeno 4. i 5. periodično izvješće Republike Hrvatske prema članku 18. CEDAW-a

Na 61. sjednici UN Odbora za uklanjanje diskriminacije žena 15. srpnja 2015. godine u Ženevi državno je izaslanstvo koje je vodila ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin predstavilo Četvrto i peto periodično izvješće Republike Hrvatske prema članku 18. UN Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena (CEDAW).

Više...

Tena Štivičić izabrana za ženu godine

Jučer je u organizaciji časopisa Zaposlena održan izbor za „Ženu godine“ čiji je jedan od sponzora Ured za ravnopravnost spolova te je za Ženu godine izabrana dramska spisateljica Tena Štivičić.

 

Više...

Brošura sa standardima VE u području ravnopravnosti spolova

Vijeće Europe tiskalo je brošuru koja objedinjava ključne standarde Vijeća Europe u području ravnopravnosti spolova.

Više...

Z a k lj u č c i

s okruglog stola, održanog  30. lipnja 2015. godine u Zagrebu, u sklopu projekta „Razvoj plus“ kontinuirani razvoj kompetencija za unapređenje socijalnog dijaloga

Više...

Ravnateljica održala sastanak sa koordinatoricom Ženske sobe - Centra za seksualna prava dr.sc. Majom Mamulom

Ravnateljica Ureda mr.sc. Štimac Radin održala je u srijedu, 1. srpnja sastanak sa dr.sc. Majom Mamulom, koordinatoricom Ženske sobe - Centra za seksualna prava, jednom od partnerskih organizacija u provedbi EU PROGRESS projekta „Moj glas protiv nasilja“. Sastanak je održan povodom organizacijskih priprema Međunarodne konferencije o sustavu javnih politika i podrške za žrtve seksualnog nasilja, koja će se 23. listopada ove godine održati u Hrvatskom saboru, u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova, Ženske sobe- Centra za seksualna prava i CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, također partnerske organizacije na ovom projektu, te pokroviteljem Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.

Više...

EIGE objavljuje Indeks ravnopravnosti spolova za 2015.: Neznatna poboljšanja u području ravnopravnosti spolova

Kako pokazuje Indeks ravnopravnosti spolova za 2015. koji je objavio Europski institut za ravnopravnost spolova (EIGE), Europska unija je od 2005. stigla tek na pola puta prema postizanju ravnopravnosti spolova. Dvije godine nakon objavljivanja Indeksa ravnopravnosti spolova 2013., EIGE je izradio vremenski niz Indeksa koji uključuje 2005., 2010. i 2012.

Više...

Ravnateljica na VII. seminaru za koordinatorice za žene u športu

Komisija za žene u športu Hrvatskog olimpijskog odbora i Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije organizirali su VII. seminar za koordinatorice za žene u športu pod nazivom: Područje športa kao sigurno mjesto za žene i djevojke u Bjelovaru, 9. lipnja 2015. godine u Hotelu „Central“. Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin održala je izlaganje vezano za "Iskustva primjene mjera za poboljšanje statusa žena u športu iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje 2011.-2015. godine", "Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja" te "Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji".

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 80

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.