Istanbulska konvencija stupila na snagu 1. kolovoza 2014.

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženamai nasilja u obitelji, popularno nazvana Istanbulska konvencija, stupila je na snagu 1. kolovoza 2014. godine. Konvencija stupa na snagu nakon što je ratificira, prihvati ili odobri 10 država, od kojih su barem 8 članice Vijeća Europe.

Više...

ISTRAŽIVANJE O SAMOPROCJENI RODNE OSJETLJIVOSTI POLICIJSKE PRAKSE

U Ministarstvu unutarnjih poslova u prosincu 2013. i siječnju 2014. godine provedeno je istraživanje „Samoprocjena rodne osjetljivosti policijske prakse“, a izvješće o provedenom istraživanju, autorice Ive Balgač, članice Radne skupine MUP-a za ravnopravnost spolova, objavljeno je u lipnju 2014. godine na web stranci MUP-a.

Više...

TALIJANSKO PREDSJEDANJE VIJEĆEM EUROPSKE UNIJE

Nakon Grčke, polugodišnje predsjedanje Vijećem Europske unije od 1. srpnja preuzela je Republika Italija. Strateški okvir talijanskog predsjedanja EU definiraju tri osnovne odrednice, a to su nastavak gospodarskog rasta, daljnji napredak na području demokracije, prava i slobode te vanjska politika EU.

Više...

6. Kongres žena u Varšavi

U Varšavi je od 9. do 10. svibnja 2014. godine održan 6. Kongres žena "Equality in Business".

Više...

Vlada prihvatila Izvješće o provedbi Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011. - 2015. godine, u razdoblju od 2011. do 2013. godine i Izvješće o radu Ureda za ravnopravnost spolova u 2013. godini

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Izvješće o provedbi Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011. - 2015. godine, u razdoblju od 2011. do 2013. godine i Izvješće o radu Ureda za ravnopravnost spolova u 2013. godini koje je Ured podnio sukladno obvezama koje proizlaze iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Više...

Poduzetnica Bernarda Cecelja izabrana za Ženu godine 2014.

Pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, 16. srpnja u hotelu Esplanade održan je Izbor za ženu godine 2014. u organizaciji časopisa Zaposlena.

Više...

Dodijeljene Nagrade ključnarazlika

Jučer je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, održana svečana dodjela Nagrade ključnarazlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala za 2013. godinu.

Više...

Vijeće Europske unije usvojilo Zaključke za sprečavanje i borbu protiv svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama, uključujući genitalno sakaćenje

Vijeće ministara Europske unije usvojilo je na sastanku Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove održanom 5. i 6. lipnja ove godine u Luxembourgu Zaključke Vijeća – „Sprečavanje i borba protiv svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama, uključujući genitalno sakaćenje“.

Više...

U Parizu održan seminar „Prevladavanje jazova u istraživanjima i nedostatak podataka razlučenih prema spolu vezanih uz jednak pristup pravdi ženama“

U Organizaciji Komisije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe u Parizu je 26. i 27. lipnja održan seminar „Prevladavanje jazova u istraživanjima i nedostatak podataka razlučenih prema spolu vezanih uz jednak pristup pravdi ženama“.

 

Više...

Vlada donijela Strategiju razvoja poduzetništva žena u RH, za razdoblje od 2014. do 2020. godine

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 18. lipnja 2014. godine donijela Strategiju razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj, za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Više...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »
Stranica 1 od 73

Zakon o ravnopravnosti spolova
Gender Equality Act
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. EK
Nacionalna politika za ravnopravnost spolova 2011.-2015. Strategija za ravnopravnost između žena i muškaraca 1011. - 2015. EK

Projekt - Moj glas protiv nasilja

Europska komisija

Odluka - sukob interesa

Ugovori

Plan nabave Ureda za ravnopravnost spolova za 2014. godinu

Smatrate li da je neko pravo građana/ki ugroženo nezakonitim ili nemarnim radom tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima, molimo, obratite se pučkoj pravobraniteljici.
ombudsman@ombudsman.hr


Anketa

Što mislite kako bi se moglo povećati sudjelovanje žena u političkom životu Hrvatske?
 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.